Nowa odsłona Majonezu Kieleckiego wyróżnia się charakterystyczną, dymną nutą pikanterii, którą zawdzięcza ognistej papryce chipotle oraz sosowi adobo. Dzięki temu, że łączy w sobie najlepsze cechy klasycznego polskiego majonezu oraz kuchni latynoskiej świetnie sprawdzi się nie tylko do dań pszennych (np. tortilli) czy owoców morza, ale także nachosów, hamburgerów, hot-dogów, kanapek oraz wielu innych specjałów.
Za sprawą tytułowych papryczek najnowszy członek rodziny „Kieleckich” ma też piękny różowawy kolor. To właśnie dlatego, dania z jego dodatkiem nie tylko zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia, ale nasycą również wzrok apetycznością przygotowanych z jego wykorzystaniem potraw. Ważną informacją jest fakt, że wyrób ten zawiera w sobie jaja z chowu ściółkowego.
Produkt otrzymał nowoczesną etykietę w przyciągającym wzrok, a zarazem niezwykle eleganckim czarno-czerwonym zestawieniu kolorystycznym. Jak informuje WSP Społem, zarówno projekt opakowania, jak i stworzenie „ostrej” wersji majonezu jest odpowiedzią na potrzeby i gusta konsumentów młodego pokolenia.
MAJONEZ KIELECKI Z PAPRYKĄ CHIPOTLLE, 190 g, cena ok. 5,29 zł.