Wrzesień to najlepszy sezon na pozyskiwanie tego jakże pysznego i aromatycznego warzywa. Chrzan pospolity to bogaty w składniki mineralne korzeń, który uprawiany był przez ludy słowiańskie już w IX wieku. Wg medycyny naturalnej to naturalny antybiotyk. Jego największą zaleta to przede wszystkim wyrazisty smak. Sprawdza się nie tylko jako przyprawa, ale także składnik wielu dań – np. w formie suszonej, tartej lub krojonej.
Znając dużą sympatię polskich konsumentów do niego, WSP Społem ponownie ruszyło z produkcją sosu z dodatkiem tartego chrzanu (8,6%). Sos Kielecki Chrzanowy wytwarzany na bazie klasycznej receptury – nie zawiera konserwantów. Doskonale komponuje się z pieczonymi mięsami, wszelkiego typu wędlinami na zimno, rybami, jajkami czy sałatkami. Pokochają go miłośnicy zarówno pasztetów, jak i wszelkiego rodzaju pieczeni i ozorków.
Produkt dostępny jest w sprzedaży sezonowej.
SOS KIELECKI CHRZANOWY, 180 g, cena ok.4,59