Z nagrodą „Doceń Polskie”
Pod koniec lipca zakończyła się kolejna – tym razem już 47. certyfikacja wyrobów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Spośród 160 weryfikowanych produktów, jury wybrało wyłącznie te najciekawsze i najlepsze. Oceniano zarówno samo pochodzenie produktów, ich receptury oraz podejście do produkcji, jak również jakość czy też sympatię konsumentów do poszczególnych marek. W czołówce najlepszych nie mogło więc zabraknąć tradycyjnego Majonezu Kieleckiego.
2023-08-24, 10:37

Paradoksalnie to właśnie w dobie globalizacji rodzime wyroby zyskują coraz większe uznanie w oczach polskich konsumentów. Oczywiście kraj pochodzenia to nie wszystko. Równie ważne są aspekty jakościowe oraz walory smakowe. Tylko połączenie tych trzech kluczowych czynników daje szansę na trwały sukces rynkowy oraz szacunek nabywców. Potwierdzili to członkowie Loży Eksperckiej przyznającej godła „Doceń polskie”. Jak wspomniał Wiesław Bober, Członek Loży Ekspertów (…) „Wszystkie produkty, które mieliśmy przyjemność oceniać reprezentowały bardzo wysoki poziom zarówno, jeżeli chodzi o ich jakość, jak i smak. Jest to doskonała wiadomość dla konsumentów, bo jeśli chcemy żyć zdrowo - musimy zdrowo jeść. Artykuły spożywcze to przecież bardzo istotny element naszego życia. Powinniśmy dokładać więc wszelkich starań, aby to, co znajdzie się na talerzach spełniało najwyższe parametry. Polscy producenci żywności wychodzą naprzeciw tym wymaganiom czego dowodem były specjały biorące udział w 47. certyfikacji „Doceń polskie”.

Tym bardziej cieszy fakt, że w gronie nagrodzonych w niniejszym, niezwykle prestiżowym programie po raz kolejny znalazł się Majonez Kielecki. Jury przyznało mu tytuł „Top Produkt - Doceń Polskie 2023”. Wspomniany wyrób nieprzerwanie gości na stołach Polaków już od… 64 lat!

Od samego początku producent przykładał szczególną wagę do zachowania w niezmienionej postaci autorskiej receptury, jak również charakterystycznego, wyrazistego smaku. Ten ostatni stanowi swego rodzaju wizytówkę, lub jak kto woli – wyróżnik kieleckiego smakołyku. – Majonez Kielecki był pierwszym majonezem w Polsce wytwarzanym na skalę przemysłową. Produkcja rozpoczęła się w 1959 roku. Poprzedziły ją próby rynkowe i konsumenckie, co był jak na tamte czasy swego rodzaju ewenementem. Ciekawa była również sam forma przeprowadzenie tego badania. Ówcześni technolodzy, znakomici przedwojenni fachowcy, udali się na kielecki dworzec i częstowali ludzi, jadących do pracy kanapkami z majonezem przygotowanym według kilku receptur. Na tej podstawie wybrano tę, która niezmiennie obowiązuje do dzisiaj. Nie zamierzamy jej zmieniać. Sukces majonezu kieleckiego zrodził się z tego, że od samego początku był on robiony dla ludzi -  wspomina Prezes Zarządu Wytwórczej Spółdzielni Pracy „SPOŁEM” p. Adam Jamróz.

Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.