Soul & Mind Group
Od ponad 26 lat tworzymy silne marki
Borówkowa przyjemność
Choć dni stają się coraz dłuższe, na prawdziwą wiosnę musimy jeszcze chwilę poczekać. Dlatego warto umilić sobie ten czas deserem, który zachwyca smakiem i wyglądem. Mini torciki borówkowe to połączenie puszystego biszkoptu, owocowego wnętrza i aksamitnej pianki, zwieńczonej lustrzaną glazurą – efektowne i warte odrobiny kulinarnego wysiłku.
2025-03-04, 15:26
Klasyczny dodatek w nowej roli
Przełom zimy i wiosny to moment, gdy w kuchni chętnie sięgamy po dania łączące wyraziste smaki z lżejszymi akcentami. Sos tatarski od WSP „Społem” to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków – jego intensywny charakter i kremowa konsystencja pasują nie tylko do jajek czy wędlin, ale także do mniej oczywistych zestawień. Warto sprawdzić, jak może odmienić dobrze znane przepisy i stać się inspiracją do kulinarnych eksperymentów.
2025-02-24, 10:11
Zimowa przerwa z WSP „Społem”
Ferie to najlepszy czas, by wybrać się w góry, doskonalić umiejętności na stoku i odpocząć przy regionalnych specjałach. Jeśli jednak planujesz zostać w domu, nic nie stoi na przeszkodzie, by stworzyć górski klimat we własnej kuchni. Wystarczy sięgnąć po produkty WSP „Społem” i samemu przygotować pyszne przekąski oraz sycące dania.
2025-02-12, 14:17
Prosty sposób na pyszny i treściwy obiad
Zimą szczególnie cenimy sycące, aromatyczne potrawy, które rozgrzewają i dodają energii. Gorące zupy to doskonały wybór na chłodne dni – otulają ciepłem i pozwalają cieszyć się różnorodnością kulinarnych doznań. Odpowiednio dobrane składniki oraz nieoczywiste połączenia nadają im wyrazistości, czyniąc je nieodłącznym elementem zimowego menu.
2025-02-04, 09:00
Odkryj naleśniki na nowo z produktami WSP „Społem”
2 lutego obchodzimy Dzień Naleśnika – dania, które od lat gości na stołach na całym świecie i zdobywa uznanie dzięki swojej prostocie oraz wszechstronności. Można je przygotować w wersji słodkiej, z dodatkiem owoców czy dżemu lub wytrawnej, wypełnionej farszem mięsnym bądź warzywnym. To doskonała okazja, aby spróbować nowych połączeń smakowych, wykorzystując produkty WSP „Społem”, które wzbogacą wytrawny wariant tej popularnej potrawy.
2025-01-27, 08:58
Czas na kiszonki
Zima to dobry moment by sięgnąć po produkty fermentowane – naturalne źródło witamin i minerałów, które wspierają naszą odporność. Kapusta kiszona, ogórki czy buraki to nie tylko smaczne dodatki, ale także podstawa wielu dań. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy majonezy, musztardy i ketchupy, które doskonale współgrają z kiszonymi warzywami, wzbogacając ich smak i umożliwiając przygotowanie kreatywnych potraw.
2025-01-20, 08:42
Odkrywaj roślinne smaki z produktami WSP „Społem”
Styczeń to czas realizacji noworocznych postanowień, wyznaczania sobie celów i podejmowania wyzwań. Jednym z nich może być przyłączenie się do akcji „Veganuary”, która polega na jedzeniu przez cały miesiąc wyłącznie produktów roślinnych. Ta międzynarodowa inicjatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem także dlatego, że wegańskie dania są zróżnicowane i pyszne. Jeśli chcemy się w nich rozsmakować, warto sięgnąć po oryginalne przepisy i sprawdzone dodatki. Produkty WSP „Społem”, takie jak musztardy czy ketchupy doskonale uzupełniają roślinne potrawy, a Snack – Przysmak Świętokrzyski to przekąska, po którą mogą sięgać także weganie.
2025-01-13, 08:52
soulandmind.biuroprasowe.pl
Przekąski idealne na karnawał
Czas zimowych przyjęć to wyjątkowy moment pełen tańców, domówek, kolorowych dekoracji i pysznych dań, które przyciągają gości do stołu. Produkty WSP „Społem” doskonale wpisują się w atmosferę tych radosnych spotkań, inspirując do tworzenia kulinarnych dzieł, które zachwycą smakiem i formą.
2025-01-03, 09:44
Świąteczne jedzenie bez marnowania
Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP „Społem” podpowiada, jak przemyślane planowanie, dzielenie się potrawami z innymi oraz odpowiednie przechowywanie zapobiegnie marnowaniu się żywności.
2024-12-19, 12:21
Świąteczna oferta Diamant
Marka Diamant, znana z wysokiej jakości cukru, wprowadza udoskonalone rozwiązanie do świątecznych wypieków – Cukier Puder 250 g w tubie. Nowe opakowanie w 100% nadaje się do recyklingu, co wpisuje się w strategię zrównoważonego rozwoju marki. Dzięki zastosowaniu monomateriału z polipropylenu, tuba jest nie tylko funkcjonalna, ale także lepsza dla środowiska.
2024-12-18, 12:48
Polacy coraz mniej zainteresowani zmianą klimatu, pomimo, że wciąż się jej boją – zaskakujące wyniki badania Flora Food Group
Zaledwie 29% Polaków deklaruje wysoką świadomość ekologiczną, co oznacza spadek o 15 p.p. w porównaniu do 2021 r. Jednocześnie 49% respondentów wskazuje, że produkcja żywności wpływa na zmianę klimatu, ale zdecydowana większość podczas zakupów kieruje się ceną. Raport Flora Food Group i IBRiS z 2024 r. pokazuje, że jeśli chodzi o środowisko naturalne, Polacy „nie czują klimatu”.
2024-12-17, 11:11
Sałatka warzywna inaczej
Świąteczne potrawy zyskują wyjątkowy charakter, gdy wprowadzimy do nich odrobinę kreatywności. Klasyczna sałatka ziemniaczana, stały element bożonarodzeniowego menu, w tym roku może zachwycić w nowej odsłonie. Majonez Kielecki oraz Musztarda Kielecka od WSP „Społem” to doskonałe składniki, które umożliwiają przygotowanie oryginalnych wersji tej potrawy. Oto kilka inspiracji, które pozwolą odkryć tradycyjne smaki w zupełnie nowym wydaniu.
2024-12-10, 11:21
Pistacjowe torrone – deser na świąteczny czas
Grudniowe wieczory, spędzane w domowym zaciszu, to doskonała okazja, by przygotować słodkie niespodzianki dla bliskich. Torrone z pistacjami i rodzynkami zachwyca delikatną konsystencją, chrupiącymi orzechami i subtelną słodyczą. Wyjątkowy smak deseru oraz jego efektowny wygląd sprawią, że stanie się on nie tylko przysmakiem, ale także ozdobą każdego świątecznego stołu.
2024-12-09, 14:16
XIII edycja programu „Dobre Działania” rozstrzygnięta – grant trafił do Miejskiej Górki, Szyjek, Malina oraz Poznania
Marka Diamant po raz kolejny nagrodziła inicjatywy, które m.in. aktywizują lokalną społeczność, integrują wspólnoty oraz wzmacniają rozpoznawalność regionu. Po rozstrzygnięciu trzynastej edycji „Dobrych Działań” dofinansowanie otrzymali: Ochotnicza Straż Pożarna w Szyjkach, Fundacja Jak miło! z Malina, Uczniowski Klub Sportowy JU-JITSU i JUDO z Miejskiej Górki oraz XV Liceum Ogólno-kształcące im. prof. Wiktora Degi w Poznaniu.
2024-12-04, 10:02
Sezon na buraki
24 listopada obchodzimy Dzień Buraka – warzywa głęboko zakorzenionego w rodzimej tradycji kulinarnej. To doskonała okazja, aby przypomnieć sobie jego wszechstronność i znaczenie w lokalnej kuchni. Burak od pokoleń stanowi podstawę wielu potraw, takich jak barszcz czy ćwikła, będących symbolem polskiego smaku. Dzięki swojej uniwersalności można go wykorzystywać w wielu daniach – zarówno klasycznych, jak i nowoczesnych. Jeśli szukasz inspiracji kulinarnych lub produktów z tym warzywem, warto sprawdzić propozycje z Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”, które pomagają odkrywać na nowo ten wyjątkowy składnik.
2024-11-22, 09:39
Odrywaniec cynamonowy – słodka uczta na jesienne wieczory
Listopadowe popołudnia chętniej spędzamy w domowym zaciszu, z kubkiem gorącej herbaty w dłoni, otuleni kocem i aromatem świeżo upieczonego ciasta. W takich chwi-lach Odrywaniec cynamonowy będzie idealnym towarzyszem – prosty w przygotowaniu, doskonały w smaku i idealny do dzielenia się z najbliższymi. Jego miękkie, łatwo dające się oderwać kawałki sprawiają, że wygodnie się go podjada podczas rodzinnych spo-tkań czy kameralnych wieczorów z przyjaciółmi.
2024-11-12, 15:22
Placki ziemniaczane inaczej
13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych, czyli potrawy, która zajmuje ważne miejsce w polskiej kuchni. Najczęściej serwowaną wersją są placki na słodko, z cukrem i śmietaną. Istnieją jednak inne sposoby na uzupełnienie tego dania. Jeśli wolimy bardziej wytrawne smaki, warto sięgnąć po kilka inspiracji od WSP „Społem”.
2024-11-12, 15:19
Upiorne przekąski z produktami WSP „Społem”
Halloween to doskonały pretekst, aby urządzić przebieraną imprezę z potwornym motywem. Warto zadbać o to, aby nie tylko kostiumy i dekoracje oddawały atmosferę tego wydarzenia, ale także potrawy. Dlatego wspólnie z rodziną lub przyjaciółmi opracujmy wyjątkowo straszne menu. Wykonanie dań na tę okazję to nie tylko dobra zabawa, ale i sprawdzian naszej kreatywności. Jeśli brakuje Ci pomysłów na proste, a jednocześnie zaskakujące jedzenie, zainspiruj się propozycjami WSP „Społem”.
2024-10-21, 12:14
Zero waste na co dzień – Diamant zachęca do odpowiedzialnego gospodarowania żywnością
Światowy Dzień Żywności, który świętujemy 16 października, to idealna okazja, by zwrócić uwagę na ochronę środowiska i promowanie idei zero waste. Marka Diamant, od lat konsekwentnie realizuje działania w ramach strategii zrównoważonego rozwoju firmy, aktywnie promując zrównoważoną uprawę i odpowiedzialne podejście do konsumpcji.
2024-10-15, 09:35
Majonez Kielecki z żółtek jaj wyłącznie od kur z chowu ściółkowego
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” całkowicie wycofała się z użycia żółtek jaj pochodzących od kur z chowu klatkowego, wyprzedzając swój wcześniejszy plan o 15 miesięcy. Już teraz Majonez Kielecki wytwarzany jest wyłącznie na bazie żółtek jajek wywodzących się od kur z chowu ściółkowego. To krok, który pokazuje zaangażowanie firmy w dbałość o dobrostan zwierząt oraz kontynuację strategii, którą ogłoszono w maju 2018 roku.
2024-10-11, 09:52
Ciasteczka neapolitańskie w jesiennych barwach
Jesień to czas, gdy natura maluje świat ciepłymi kolorami, a my chętniej się-gamy po słodkości, które idealnie pasują do długich wieczorów pod kocem z kubkiem aromatycznej herbaty w ręku. Trójkolorowe Ciasteczka neapolitańskie to przepis dla wszystkich, którzy kochają ciepłe swetry, rozgrzewające napary i domowe smakołyki.
2024-10-07, 12:34
Tofi MET – innowacyjne wsparcie dla hodowców krów
Pfeifer & Langen Polska wprowadza Tofi MET – nowy, wyjątkowy produkt stworzony z myślą o hodowcach bydła mlecznego. To jedyne na rynku, połączenie metabolizowanej metioniny oraz Melasy Drink Tofi, które zostało opracowane w celu uzyskania maksymalnych wyników produkcyjnych oraz wsparcia zdrowia krów.
2024-09-30, 11:22
Kultowy majonez kończy 65 lat!
W tym roku przypada 65. rocznica rozpoczęcia produkcji Majonezu Kieleckiego, jednego z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych produktów spożywczych w Polsce. To doskonała okazja, by przypomnieć sobie jak powstała jego, niezmieniona do dziś, receptura. Dla wielbicieli Kieleckiego jest to też po prostu pretekst do świętowania i cieszenia się ogromnym sukcesem, jaki odniósł on zarówno w kraju i zagranicą.
2024-09-10, 15:24
Crumble z płynną czekoladą w środku
Gdy dni stają się coraz krótsze i chłodniejsze, nic nie poprawia humoru lepiej niż słodka przekąska. Ciastka z rozpuszczoną czekoladą w środku to idealny wybór na jesień – doskonale nadają się jako sposób na relaks przy filiżance gorącej herbaty lub aromatycznej kawy. Ten deser to idealna opcja na wrześniowe wieczory, gdy potrzebujemy czegoś, co nas rozgrzeje i wprowadzi w dobry nastrój.
2024-09-10, 11:23
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2025.  Dla dziennikarzy | Zgoda cookies
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.