Smak wiosny zamknięty w słoikach
Wraz z nadejściem cieplejszych dni, coraz chętniej sięgamy po świeże warzywa, które teraz smakują najlepiej. O tej porze roku na stołach królują młoda kapusta, rzodkiewki czy koper. Warto wykorzystać ich kruchość i delikatny aromat, przygotowując domowe przetwory, które przypomną o wiosennych chwilach nawet wtedy, gdy sezon na nowalijki minie.
2025-06-05, 10:05
Jakie strategie napędzają wzrost w handlu spożywczym? Bezpłatny webinar Soul & Mind dla marketerów, sprzedawców i branży FMCG
Rosnące znaczenie marek własnych, zmiany w podejściu do zdrowego odżywiania, a także różnice w zachowaniach konsumenckich poszczególnych pokoleń – to tylko niektóre z wyzwań, przed którymi stoi dziś rynek spożywczy. O tych i innych kluczowych zjawiskach opowie prof. Jacek Kall podczas webinaru organizowanego przez Soul & Mind, który odbędzie się 16 czerwca 2025 r. o godz. 15:00. Spotkanie skierowane jest do marketerów, sprzedawców i osób związanych z branżą FMCG, którzy chcą lepiej zrozumieć aktualne mechanizmy rynkowe i budować przewagę konkurencyjną.
2025-06-02, 12:12
Deser z efektem „wow”
Sprężysty, lekki jak chmurka i zaskakująco prosty w przygotowaniu – japoński pudding to propozycja dla tych, którzy szukają czegoś więcej niż klasyczny deser. Jiggly Pud-ding zachwyca nie tylko smakiem, ale i formą – wystarczy jeden ruch łyżeczką, by zoba-czyć, jak smakołyk radośnie drży.
2025-05-26, 13:49
Edycja limitowana mini Krakersów Lajkonik – opakowania zaprojektowane przez Soul & Mind już dostępne w sklepach
Marka Lajkonik wprowadziła do sprzedaży limitowaną edycję mini Krakersów w dwóch smakach: ŚmietaNOVE oraz CebuLOVE. KV kampanii oraz opakowania zaprojektowała agencja Soul & Mind.
2025-05-23, 09:06
Nowa odsłona pomidorowego klasyka
W ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” pojawiła się kolejna propozycja dla miłośników wyrazistych dodatków – Ketchup Kielecki chipotle. Łączy łagodną słodycz dojrzałych pomidorów z charakterystyczną, dymną nutą ostrej papryki. Produkt dostępny jest w poręcznej butelce o pojemności 500 g.
2025-05-20, 12:54
Jubileuszowa, XV edycja programu „Dobre Działania” rozstrzygnięta
Marka Diamant po raz kolejny nagrodziła inicjatywy, które m.in. aktywizują lokalną społeczność, integrują wspólnoty oraz wzmacniają rozpoznawalność regionu. Po rozstrzygnięciu piętnastej edycji „Dobrych Działań” dofinansowanie otrzymali: Miejski Klub Sportowy „Kania” z Gostynia, Towarzy-stwo Sympatyków Baseballu „Demony” z Miejskiej Górki, Szkoła Podstawowa Nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w Środzie Wielkopolskiej oraz Kadra Narodowa Cheerleadingu Sportowego.
2025-05-19, 13:16
Crunchips w letniej odsłonie – Edycja Limitowana zaprojektowana przez Soul & Mind już dostępna w sklepach
Na rynku pojawiła się Edycja Limitowana Crunchips Summer Edition w dwóch smakach: Salsa oraz Kremowa Papryka. Nowe propozycje to nie tylko intensywne doznania smakowe, ale również przyciągające uwagę opakowania przygotowane przez agencję Soul & Mind.
2025-05-14, 13:47
Wypieki z Majonezem Kieleckim – mniej oczywiste, a jak smaczne!
17 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia – idealny moment, by spojrzeć na kuchnię z nowej perspektywy. Bo choć ten proces kojarzy się przede wszystkim ze słodkimi wyrobami, to coraz więcej osób odkrywa potencjał wytrawnych wersji dań z piekarnika. W kulinarnych poszukiwaniach warto sięgnąć po dobrze znane składniki i nadać im nowe funkcje – na przykład wykorzystać Majonez Kielecki od WSP „Społem”.
2025-05-14, 08:53
Pikantna nowość od WSP „Społem”
W ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy pojawił się nowy wariant Musztardy Kieleckiej – wyjątkowo pikantny i wyrazisty. Oparty wyłącznie na białej gorczycy i doprawiony papryką chipotle w zalewie adobo, wyróżnia się intensywnym smakiem oraz głęboką, paprykową barwą. Produkt dostępny w słoiczku o pojemności 190 g, znaleźć można na sklepowych półkach od kwietnia.
2025-04-23, 12:09
XIV edycja programu „Dobre Działania” rozstrzygnięta – grant trafił do Mąkolna, Sokołowego Kąta, Sarnowa i Szelejewa
Marka Diamant po raz kolejny nagrodziła inicjatywy, które m.in. aktywizują lokalną społeczność, integrują wspólnoty oraz wzmacniają rozpoznawalność regionu. Po rozstrzygnięciu czternastej edycji „Dobrych Działań” dofinansowanie otrzymali: Ochotnicza Straż Pożarna w Mąkolnie, Fundacja Leśne Zacisze z Sokołowego Kąta, Ochotnicza Straż Pożarna z Sarnowa oraz Rada Rodziców ze Szkoły Pod-stawowej im. E. Bojanowskiego w Szelejewie
2025-04-15, 15:29
Jak stworzyć idealne świąteczne menu?
Wielkanoc to czas, kiedy tradycja spotyka się z nowoczesnością, a rodzinny stół łączy pokolenia. Niezależnie od tego, czy przygotowania rozpoczynają się na długo przed świętami, czy dopiero na ostatnią chwilę, warto postawić na sprawdzone smaki i wysokiej jakości składniki. Wśród nich nie może zabraknąć produktów WSP "Społem", które od lat towarzyszą Polakom w tych szczególnych chwilach.
2025-04-10, 09:43
Papierowe saszetki z cukrem Diamant zgodne z unijnymi przepisami
Czy jednorazowe opakowania cukru znikną z hoteli i kawiarni? To pytanie wraca w kon-tekście zmian w przepisach unijnych, zwłaszcza tych dotyczących ograniczania plasti-ku. Warto jednak wiedzieć, że papierowe saszetki z cukrem – takie jak oferowane przez markę Diamant – nie są objęte zakazami i nadal z powodzeniem mogą być stosowane w gastronomii, hotelarstwie czy handlu. To rozwiązanie sprawdzone, higieniczne i dopa-sowane do codziennego rytmu pracy w sektorze HoReCa.
2025-04-03, 14:01
Lekka kuchnia na wiosnę
Wraz z nadejściem cieplejszych dni zmieniamy nie tylko garderobę, ale często także i podejście do gotowania. Na talerzach pojawia się więcej warzyw i lżejsze wersje klasycznych dań. Jeśli chcemy nadać im kremowej konsystencji i wyrazistego smaku, warto sięgnąć po Majonez Kielecki Lekki od WSP „Społem”. Sprawdzi się zarówno w sałatkach, dipach, jak i jako dodatek do ciepłych potraw, podkreślając ich charakter.
2025-04-01, 11:28
Zielony dodatek do wiosennej kuchni
26 marca obchodzimy Dzień Szpinaku – warzywa, które od lat inspiruje do tworzenia różnorodnych dań. Chętnie wykorzystujemy go w sałatkach, zapiekankach, makaronach i przekąskach. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi doskonale komponuje się zarówno z intensywnymi przyprawami, jak i kremowymi sosami. Sięgając po szpinak w kuchni warto postawić na proste rozwiązania podkreślające jego charakter. W tym kontekście świetnie sprawdzą się produkty WSP „Społem”, które wzbogacą smak zielonych potraw i pozwolą na szybkie przygotowanie pełnowartościowych posiłków.
2025-03-24, 10:47
Wielkanocna kampania Majonezu Kieleckiego – szeroka komunikacja i wsparcie sprzedaży
Okres poprzedzający Święta wielkanocne to dla kategorii majonezów jeden z ważniejszych momentów w roku. Dlatego w marcu i kwietniu WSP „Społem” intensyfikuje działania promocyjne. Kampania obejmuje telewizję, Internet, radio, prasę oraz ekspozycje w punktach sprzedaży. Połączenie tradycyjnych formatów z nowoczesnymi narzędziami digital, ma na celu zwiększenie zasięgu i skuteczne dotarcie do konsumentów.
2025-03-12, 15:30
Borówkowa przyjemność
Choć dni stają się coraz dłuższe, na prawdziwą wiosnę musimy jeszcze chwilę poczekać. Dlatego warto umilić sobie ten czas deserem, który zachwyca smakiem i wyglądem. Mini torciki borówkowe to połączenie puszystego biszkoptu, owocowego wnętrza i aksamitnej pianki, zwieńczonej lustrzaną glazurą – efektowne i warte odrobiny kulinarnego wysiłku.
2025-03-04, 15:26
Klasyczny dodatek w nowej roli
Przełom zimy i wiosny to moment, gdy w kuchni chętnie sięgamy po dania łączące wyraziste smaki z lżejszymi akcentami. Sos tatarski od WSP „Społem” to doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków – jego intensywny charakter i kremowa konsystencja pasują nie tylko do jajek czy wędlin, ale także do mniej oczywistych zestawień. Warto sprawdzić, jak może odmienić dobrze znane przepisy i stać się inspiracją do kulinarnych eksperymentów.
2025-02-24, 10:11
Zimowa przerwa z WSP „Społem”
Ferie to najlepszy czas, by wybrać się w góry, doskonalić umiejętności na stoku i odpocząć przy regionalnych specjałach. Jeśli jednak planujesz zostać w domu, nic nie stoi na przeszkodzie, by stworzyć górski klimat we własnej kuchni. Wystarczy sięgnąć po produkty WSP „Społem” i samemu przygotować pyszne przekąski oraz sycące dania.
2025-02-12, 14:17
Prosty sposób na pyszny i treściwy obiad
Zimą szczególnie cenimy sycące, aromatyczne potrawy, które rozgrzewają i dodają energii. Gorące zupy to doskonały wybór na chłodne dni – otulają ciepłem i pozwalają cieszyć się różnorodnością kulinarnych doznań. Odpowiednio dobrane składniki oraz nieoczywiste połączenia nadają im wyrazistości, czyniąc je nieodłącznym elementem zimowego menu.
2025-02-04, 09:00
Odkryj naleśniki na nowo z produktami WSP „Społem”
2 lutego obchodzimy Dzień Naleśnika – dania, które od lat gości na stołach na całym świecie i zdobywa uznanie dzięki swojej prostocie oraz wszechstronności. Można je przygotować w wersji słodkiej, z dodatkiem owoców czy dżemu lub wytrawnej, wypełnionej farszem mięsnym bądź warzywnym. To doskonała okazja, aby spróbować nowych połączeń smakowych, wykorzystując produkty WSP „Społem”, które wzbogacą wytrawny wariant tej popularnej potrawy.
2025-01-27, 08:58
Czas na kiszonki
Zima to dobry moment by sięgnąć po produkty fermentowane – naturalne źródło witamin i minerałów, które wspierają naszą odporność. Kapusta kiszona, ogórki czy buraki to nie tylko smaczne dodatki, ale także podstawa wielu dań. W ofercie WSP „Społem” znajdziemy majonezy, musztardy i ketchupy, które doskonale współgrają z kiszonymi warzywami, wzbogacając ich smak i umożliwiając przygotowanie kreatywnych potraw.
2025-01-20, 08:42
Odkrywaj roślinne smaki z produktami WSP „Społem”
Styczeń to czas realizacji noworocznych postanowień, wyznaczania sobie celów i podejmowania wyzwań. Jednym z nich może być przyłączenie się do akcji „Veganuary”, która polega na jedzeniu przez cały miesiąc wyłącznie produktów roślinnych. Ta międzynarodowa inicjatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem także dlatego, że wegańskie dania są zróżnicowane i pyszne. Jeśli chcemy się w nich rozsmakować, warto sięgnąć po oryginalne przepisy i sprawdzone dodatki. Produkty WSP „Społem”, takie jak musztardy czy ketchupy doskonale uzupełniają roślinne potrawy, a Snack – Przysmak Świętokrzyski to przekąska, po którą mogą sięgać także weganie.
2025-01-13, 08:52
Przekąski idealne na karnawał
Czas zimowych przyjęć to wyjątkowy moment pełen tańców, domówek, kolorowych dekoracji i pysznych dań, które przyciągają gości do stołu. Produkty WSP „Społem” doskonale wpisują się w atmosferę tych radosnych spotkań, inspirując do tworzenia kulinarnych dzieł, które zachwycą smakiem i formą.
2025-01-03, 09:44
Świąteczne jedzenie bez marnowania
Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP „Społem” podpowiada, jak przemyślane planowanie, dzielenie się potrawami z innymi oraz odpowiednie przechowywanie zapobiegnie marnowaniu się żywności.
2024-12-19, 12:21